fbpx

Google ADS – kom högre upp lättare!

Vi brukar säga att SEO är grunden till all digital marknadsföring då är Google ADS grunden till all betald marknadsföring. Google har ett fantastiskt annonsverktyg för företag som vill synas digitalt, bland annat genom banner, video och framförallt det mest populära är textannons. Textannonser är det företag använder sig mest av och det är just textannonser som ger bäst valuta för pengarna.
 
Hur funkar Google ADS?

Om man vill börja annonsera på Google så kan man köpa sökord som är relevanta för sitt företag. Exempelvis om ett måleriföretag vill synas på första sidan så kan företaget köpa sökord som; Målare, Tapetserare, Måleriföretag med mera. När någon behöver en målare så söker personen i frågan kanske på ordet “Målare”.  När sökningen är gjord så kommer måleriföretags annons upp i googlesökningen.

 

Vilka faktorer påverkar priset?

Man får kvalitetspoäng per sökord beroende på hur bra sökorden är i jämförelse med innehållet på ens hemsida hemsida. Betygskalan är 1-10 och ju högre poäng man har desto bättre kommer sökordet att prestera. Ju bättre SEO man har på sidan desto bättre poäng får man. Ni kan läsa mer om SEO här → 

Det är många faktorer som avgör priset, främst skulle vi säga hur bra innehåll din sida har i jämförelse med de sökord du vill synas på. Men sedan har vi även faktorn konkurrenter som vi måste ta hänsyn till, hur mycket pengar lägger konkurrenter på sökord? samt vilken konkurrens det finns på sökorden som man använder sig av. Exempelvis så kan målare kosta 11:- per klick medan begravningsbyrå kosta 20x mer och uppåt.

Hur arbetar vi på Bernays?

Analys

När en kund kommer till oss och säger att de vill synas på Google så gör vi en analys av företags hemsida samt en sökordsanalys, med andra ord en kartläggning. Vi igenom hemsidans, struktur och innehåll.

Idé och planering.

Nu börjar vi använda våra hjärnor och lägger all energi på att ta fram idéer, planerar samt strukturerar det kommande arbetet. Vi kartlägger de olika aktiviteter som ska göras och schemalägger vår annonsering.

Produktion

Nu börjar vi arbeta med att göra företaget mer synligt på Google. Vi börjar skapa annonserna och producerar innehåll i form av text, bild & video. Sedan trycker vi på startknappen och låter era annonser dra in kunder åt er. 

Analys & Rapport

Vi arbetar kontinuerligt med analyser. Detta gör vi för att företag ska känna sig trygga att vi på Bernays arbetar dagligen med deras annonser för bästa möjliga utfall. Vi sätter oss ned en gång i månaden med varje företag för att gå igenom annonserna och vad som bör förändras.

 

 

Kontakta oss

Som ni kanske märker så är Google ADS inte superlätt! Det är därför vi på Bernays kan dessa verktyg för att hjälpa företag att lyckas med sin digitala marknadsföring! Behöver du hjälp? Kontakta oss idag!