fbpx

SEO – Grunden till all digital marknadsföring.

Allt handlar inte om att göra en hemsida snygg, utan sidan ska fyllas med värdefulla funktioner och innehåll som ska tilltala både kunden men även Google.

SEO även kallat sökordsoptimering är grunden för att kunna annonsera. SEO refereras till det man skriver på hemsidan, all innehåll som en hemsida har – i form av text, bild, video med mera granskas av google. Ju bättre innehåll samt funktioner man har desto högre kommer man i googlesökningarna, vilket i sin tur leder till mer trafik och mer kunder. 

Hur funkar SEO?

När potentiella kunder behöver något så använder de ett specifikt sökord. Det kan exempelvis vara att en person behöver profilprodukter till sitt företag, då kan de antingen söka på just ett ord “profilprodukter” eller en hel mening, exempelvis; “Profilprodukter, tryckta hoodies Västerås”. Om du är ett profilföretag som har bra innehåll på din hemsida så har du större sannolikhet att få kunder som är ute efter profilprodukter. Att ha relevant innehåll på sin hemsida kallar vi för On-Site SEO

Grunden i all marknadsföring är SEO. Vill man börja annonsera på Google så bör man till en början se över hur innehållet på sin hemsida. Ju bättre innehåll man har på sin hemsida desto mindre behöver man betala per sökord. Har man sämre innehåll så betalar man mer för att komma högre upp. 

Innehåll är inte allt.

Innehåll är en viktig pusselbit i SEO men det finns andra aspekter som gör att er sida kommer högt upp i sökningarna. Det som inte är kopplat till innehåll kallar vi för Off-page SEO vilket innefattar alla faktorer som inte har med text, bild och video att göra. Off-page SEO kan vara exempelvis hur många som länkar till din hemsida och då pratar vi inte om vilka länkar som helst utan bra kvalitets länkar. Det kan även vara koderna på hemsidan och hur strukturen på sidan ser ut.

Som ni kanske märker så är SEO inte superlätt! Det är därför vi på Bernays kan dessa verktyg för att hjälpa företag att lyckas med sin digitala marknadsföring! Behöver du hjälp? Kontakta oss idag!

Kontakta oss

Som ni kanske märker så är SEO inte superlätt! Det är därför vi på Bernays kan dessa verktyg för att hjälpa företag att lyckas med sin digitala marknadsföring! Behöver du hjälp? Kontakta oss idag!